Wednesday, February 22, 2017

Mлечните производи како важен дел од исхраната на бебињата и децата

Млечните производи се добар извор на енергија и протеини и содржат широк спектар на витамини и минерали, вклучувајќи и калциум, кој помага во растот на бебињата и децата и помага да се оформат здрави коски и заби.


Институтот за Јавно Здравје препорачува ексклузивно доење (давање на вашето бебе само мајчино или адаптирано млеко) во првите шест месеци од животот на бебето. Кравјото млеко не е соодветна замена за мајчино или адаптирано млеко.

Thursday, February 16, 2017

Три начини како да подготвите здрава храна за вашето дете

Овој текст ќе ви помогне правилно да ја подготвите храната за вашите деца.
Дознајте како може да подготвите вкусен и здрав оброк за вашето дете и да бидете сигурни дека тоа ќе ги добие сите хранливи материи кои му се потребни за да биде здраво и напредно.

Tuesday, February 14, 2017

Нов update и освежен изглед на апликацијата Бебе Готвач

Изминатиот период работевме на мигрирање и подобрување на работата на апликацијата Бебе Готвач. Во меѓувреме можевте да посведочите на некои неправилности во нејзиното работење кои повеќе нема да бидат пречка во секојдневното користење. Покрај ова, додадовме некои новитети кои ќе ви бидат од корист.


Sunday, February 12, 2017

Првиот македонски готвач со рецепти за бебиња и деца: Бебе Готвач

Пред точно една година и еден месец, го постиравме првиот пост во, сега веќе, добро позната и претпознатлива група, Здрава храна здрави деца!
Дека бевме сериозни и амбициозни да имаме едно поинакво катче докажува тоа што само за неколку месеци успеавме да придобиеме голем број на членови. Но дека ќе бидеме синоним кај родителите кога станува збор за здравата исхрана, принципиелноста, почитувањето на правила и пример како треба да изгледа една група, искрено, се надевавме, но не бевме сигурни дека ќе успееме.
Македонско традиционално тавче гравче како дел од рецептите во првиот готвач на македонски наменет за најмалите
(фотографија Марјан Петковски)