Sunday, September 24, 2017

Нови рецепти во апликацијата Бебе Готвач - Вкусни намази и рижото

Едни од најчестите прашања кои ги имаме за секојдневното мени е што вкусно и здраво да подготвиме за појадок или вечера на поголемите дечиња, а да е поразлично и примамливо за малите. Со што да ги замениме традиционалните намази кои ги има низ маркетите, но не се нималку здрави? 

Friday, September 1, 2017

Поддршка на доењето: „Од мајките кои дојат за мајките кои ќе дојат“ - Верица Андоновска

Приказната на Верица Андоновска

Оваа мајка доилка има зад себе долг доенички стаж и е голем поборник на доење, особено без заддршки и по барање на бебето. Ова е нејзината приказна во која има доста совети и искуство кои ќе им помогнат на мајките кои се на почетокот на доењето.


„Мајчиното млеко е најдобрата храна за бебето и доењето е оптимален начин да се нахрани бебето. За да се постигне оваа цел, на мајките им се потребни информации, учење и вештини. Затоа странава во која членуваме овозможува полесно да споделуваме, да добиваме одговори на прашања и да се поддржуваме меѓусебно. Сакам да дадам неколку совети на младите мајки-доилки и на идните мајки кои допрва ќе дојат.