Thursday, September 27, 2018

Како до го подобриме имунитетот кај бебињата и децата?


Есента веќе пристигна, а темературите, несоодветни за овој период од годината, се прилично ниски. Најмалите се веќе во градинките, а и школската година е одамна е започната. Еден од најголемиот проблем на родителите токму овој период се настинките и вирусите. Затоа, во разговор со нутриционист Маја Велковска од Нутрика, ќе се потрудиме да ви ги дадеме потребните информации како да се избегнат досадните настинки или барем да се ублажат симтомите на најчестите вируси кои децата ги добиваат во градинките и школите.

Monday, September 10, 2018

Био Космос со нови стандарди за квалитет

Денес, слободно можеме да кажеме дека се повеќе родители внимаваат во исхраната на своите деца и органските и био производи се заменуваат со нездравите и брзи оброци, особено купечките.
Но освен што внимаваме на начинот на исхрана и подготовка на храната за семејството, треба да знаеме да одбереме и вистински намирници.

Био Космос на нашиот пазар постои повеќе од 10 години. Компанијата нуди повеќе од 500 производи како: органски, безглутенски и макробиотски производи, жита, тестенини, зимници, супер храни, брашна и постојано се воведуваат на пазарот нови иновативни производи. Сите органски производи се произведени според HACCP и ISO стандарди за квалитет и се сертифицирани од овластена сертификациона куќа.