Tuesday, October 23, 2018

Топли есенски напитоци

Есента е прекрасно годишно време. Боите кои сосебе ги носи се единствени и ненадминливи. Мирисот на дожд предизвикува носталгија за домот, а студот не бодри што побрзо да ги завршиме обврските и да си ги гушнеме блиските.
Неделните утра се исполнети со вкусот на печена тиква, штрудла од јаболки со многу цимет и задоволни, несмеани лица.
Но и покрај прекрасните плодови кои ги нуди, златните и бронзени нијанси низ парковите, есента ни носи и многу настинки, вируси, особено ако е топла.
А знаеме сите дека при првото растечено носе, веднаш подготвуваме топли оброци и напитоци.
Денес, ќе споделиме со вас, неколку наши, омилени рецепти, за слатки, топли и вкусни напитоци кои ќе ја задоволат желбата за слатко и ќе ги стоплат дечињата.